HomeSeminariiTRANCEDANCE

 

 

TRANCEDANCE EXPERIENCE

RITUAL DE NEOSAMANISM

 

Din burta mamei copilul „invata” ritmul prin ritmul inimii mamei sale, ritmul fluidelor ce urca sau coboara in corpul mamei. Apoi aude ritmurile dinafara care ajung la el ca un murmur. Astfel se formeaza muzica din pintecul cald si protector si astfel se naste avand in fiinta lui muzica si ritmul.

Multe dintre dansurile care au ajuns pana la noi la origini au fost dansuri ritualice. Unele erau practicate numai de femei, altele numai de barbati in ceremoniile de trecere: trecerea de la baiat la barbat, transformarea fetitei in femeie sau mixt in ceremoniile de casatorie, nastere, moarte. Prin dans oamenii si-au exprimat bucuria si emotiile cele mai profunde. Ritualurile si dansurile lor specifice intareau legaturile dintre membrii comunitatii, exprimau bucuria sau tristetea sau elogiau viata. Cu adevarat putem spune ca dansul este cea mai veche si cea mai simpla forma de exprimare spirituala.

Tot prin dans oamenii primitivi luau contact cu Spiritele, cautau vindecare sau sfat la aceste spirite sau intrau in comuniune cu propriul lor Spirit in transa indusa de ritm si dans. ~n toate culturile exista asemenea traditii, exprimate prin dans.

Ritualul de Trance Dance este o metoda terapeutica, un mix unic de miscare corporala, ritmuri dinamice, sunete vindecatoare, tehnici de respiratie transformatoare, o intentie si o bandana pentru acoperirea ochilor. Toate acestea stimuleaza o stare de constiinta modificata  care aduce claritate mentala, imbunatatirea starii de sanatate si emotionale, treziri spirituale. De fapt, Trance Dance-ul este o oportunitate de a „calatori” in interiorul tau nelimitata de perceptiile noastre obisnuite ale spatiului si timpului.

 

trancedance-cluj

Facilitator: Manuela Andrei

 

Elementele caracteristice ale acestei metode sunt: 

Banderola de pus pe ochi, Intentia, Respiratia Focului, Ritm, Muzica, Miscare/Dans, Nemiscare, Re-integrare.

„Dansatorul apartine Spiritului: Candva, dansul era o iesire catre suflet sau „spiritul din interior”, si a dansa intr-o stare de transa insemna sa te conectezi complet la puterile vindecatoare ale spiritului. Noi abordam Experienta Trance Dance din aceasta perspective”. (Wilbert Alix)

Oamenii au cinci simturi dominante: vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv si tactil. Dominant, pentru cei mai multi oameni este simtul perceptiei vizuale si care le acopra pe celelalte. Trance Dance face posibila o expansiune a claritatii, folosind un instrument simplu – „orbirea” prin punerea unei banderole pe ochi - pentru a crea temporar o stare profunda de intuneric absolut. “Intunericul creaza o stare de suspendare sau “oprire a timpului’, o stare modificata de constiinta sau “stare de transa” in care nu exista nimeni altcineva decât propriul Sine. In aceasta calatorie interioara ne conectam cu spiritul si adevarul pe care acesta il reveleaza. Bandana devine astfel un instrument spiritual permitand fiecarui participant sa blocheze orice distragere din exterior si sa devina un martor la bogatia propriei experiente.” (Wilbert Alix)

 

Beneficiile Trance Dance-ului ca si practica regulata:

- energizare, entuziasm si vitalitate

- vindecarea bolilor legate de respiratie- precum astmul- sau alte boli ca reumatismul si artrita

- trezirea puterii personale de energizare 

- claritate si tacere interioara

- o mai mare constientizare si intelegere a lumii interioare

- expansiunea perceptiei si a simturilor in general

- stare de prezenta si centrare

- usurime generala, rezultata din calm interior si stare de bine fara un motiv anume

- imbunatatirea relatiei cu propiul corp

- detoxifiere fizica si emotionala

 

Sesiunea de TRANCEDANCE de la Cluj va avea loc in 24.04.2015.

Locatia - va fi anuntata doar persoanelor care s-au inscris si au achitat avansul.

Cost participare - 100 lei. Valoare avans - 50 lei. Avansul trebuie achitat pana in data de 17.04.2015 in contul Asociatiei Vindecare Alternativa.

Cei care doresc sa participe pot cere informatii suplimentare la 0724007282 sau Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

 

TRANCEDANCE - FORMULAR DE INSCRIERE
Nume si Prenume
Invalid Input
Adresa
Invalid Input
Oras
Invalid Input
Judet
Invalid Input
Telefon
Invalid Input
Adresa de Email
Invalid Input
Cum ai aflat de acest seminar?
Invalid Input
Cine ti-a recomandat acest eveniment?
Invalid Input
Dacă acest eveniment ţi-a fost recomandat de către cineva, scrie aici adresa de e-mail a acelei persoane. Pe această adresă, persoana în cauză va primi din partea noastră un cadou surpriza.
Doresti sa recomanzi acest seminar si altor persoane?
Invalid Input
Cod de securitate Cod de securitate
Invalid Input